DOMEA
 
 
 
 
Pressemeddelelse 7. november 2018
 
 
 
 

Hold varmen i kulden – og spar penge

 
 
 
 

Selvom november for alvor har meldt sin ankomst og medbragt kulde og mørke, behøver det ikke afspejle sig på el- og varmeregningen. Med små tiltag kan du endda spare penge i vinterperioden og stadig have varme tæer og lys i stuen. Bonus: Du gør miljøet en tjeneste.

 
 
 
 

Det er heldigvis også tæppe-tid, så skru op for hyggen og ned for energiforbruget. Foto: Shutterstock

 
 
 
 

Du har sikkert allerede fyret godt op for radiatoren, tændt lys i lamperne, og måske giver du endda det varme vand i bruseren et ekstra nøk opad på en kold morgen.

 

Mørket og kulden skubber os inden døre og kan få os til at sætte turbo på energiforbruget. Men med lidt omtanke og små tiltag kan du undgå, at el-, vand- og varmeregningen overopheder.

 

Sænker du fx rumtemperaturen bare en enkelt grad, sparer du 5% på varmeregningen. Og vasker du tøj på 20 i stedet for 40 grader - og stadig får rent tøj - mindsker du elforbruget med hele 55%. Det ser ikke alene godt ud på budgetkontoen, miljøet siger også tak.

 

Følg de simple råd fra Domea.dk her, og nyd, at det er tid til at råhygge indendørs.

 

Varme

1. Ved at skue bare lidt ned for varmen, så du sænker rumtemperaturen med én grad, kan du spare 5% på varmeregningen. En god rumtemperatur for din sundhed ligger på 18-21 grader.

 

2. Hold varmen konstant, store udsving gavner ikke varmeregningen. Sørg derfor også for at have mere end én radiator tændt, så den ikke står og pumper på fulde drøn.

 

3. Udnyt radiatorvarmen ordentligt, så du ikke må skrue unødigt op. En tændt radiator skal være varm foroven og kold forenden. Undgå desuden at stille møbler eller hænge gardiner ned foran, og læg ikke tøj på radiatoren.

 

El

4. Sluk lyset i de rum, du ikke er i, og brug LED-pærer. LED-pærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer og holder mindst 5 gange længere.

 

5. Fyld vaskemaskinen helt op. Du skal 'kun' kunne have din knyttede næve i tomrummet over tøjet. Ifølge Energistyrelsen vasker vi danskere i gennemsnit kun 3,2 kg tøj pr. gang, selvom vaskemaskinen kan klare 5-6 eller 7-8 kg. Halverer du derudover temperaturen fra fx 40 til 20 grader, sparer du 55% af strømmen. Vaskepulver er så effektivt i dag, at tøjet bliver rent ved 20 grader.

 

6. Sørg for, at køleskabet holder en temperatur på 5 grader og fryseren på -18 grader. For hver grad den kommer under, stiger el-forbruget med 5%.

 

Vand

7. Tag kortere bade. Hvis I som familie korter 5 af ugens bade ned fra 15 til 5 minutter, kan I spare 2.600 kr. om året ifølge Energistyrelsen.

 

8. Køb en vandbesparende bruser. Den bruger 10 liter vand mindre pr. minut end en almindelig bruser - uden du kan mærke det.

 

9. Hvis en vandhane eller dit toilet står og drypper bare ganske lidt, kan du se det på vandregningen. Og er der bare lidt mere fart på vandstrålen, er det mange tusind kroner, du kan spare om året ved at få det lavet.

 

Kilde: Energistyrelsen

 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Tovborg, kommunikationschef i Domea.dk, tlf.: 40559535

 
 
 
 

Brug Domea.dks presserum for flere nyheder, fakta og baggrundsviden om boligmarkedet samt holdninger til aktuelle tendenser og boligpolitiske dagsordener. Du kan også her hente billeder og logoer.

 
Social media icon Social media icon
 
 
 
 

Domea.dk er en af Danmarks største bygge- og boligadministrationer af almene boliger. Vi er sat i verden for at tilbyde gode og trygge boliger, som er til at betale for helt almindelige mennesker. Det opnår vi gennem effektivisering og digitalisering af administration og drift af vores kunders - de almene boligselskabers - cirka 58.000 boliger over det meste af Danmark.