Pressemeddelelse
9. oktober 2020
 
 
 

Randers: Stort kulturprojekt med unge talenter tager form

 
 
 
 

Unge talenter indenfor musik, kunst og teater arbejder i disse uger intensivt med deres præsentationer, som indgår i et spændende og nytænkende kulturformat i Randers. Den 5. november præsenterer de 80 unge kulturtalenter fra Randers og omegn den stort anlagte event "ID Projekt 2020 - ABOUT PEOPLE". Tiltaget er en del af udviklingsprojektet Talentværket, som er et samarbejde på tværs af kulturinstitutioner og ungdomsuddannelser i Randers Kommune.

 
 
 
 

80 unge talenter fra Randers har i disse uger travlt med at udvikle det store kulturprojekt 'ID 2020 - ABOUT PEOPLE'.

 
 
 
 

Formålet med Talentværket er at give de spirende lokale talenter inden for musik, teater og kunst en platform, hvor de kan udvikle deres kunstneriske talent. Det er med andre ord et projekt, der fokuserer på kulturbranchens vækstlag.
 

"Randers Kommune er allerede kendt for at have et fremtrædende kulturliv. Derfor er det oplagt, at vi gennem et projekt som dette arbejder på tværs af kulturinstitutioner og ungdomsuddannelse for at sætte fokus på den næste generation kulturudøvere," siger kulturkonsulent i Randers Kommune, Helga Hjerrild.
 

De unge talenter er inddraget hele vejen i projektets proces, fra idéudvikling og planlægning til præsentationen af eventen den 5. november. Her inviteres publikum ind til at se de ni talentholds professionelt producerede videoer, ligesom der vil være live musik, teater og kunst på dagen.

 

Corona-sikret format

Årets talentpræsentation med ID Projekt 2020 kommer naturligvis til at bære præg af de restriktioner og begrænsninger, der er som følger af corona-pandemien.


"Coronaen har givet anledning til at vi alle skulle tænke ud af boksen, og nytænke proces og produktion af de unges kunstneriske udtryk. De forskellige hold har arbejdet individuelt, og så har vi sikret at coronaen ikke kan forhindre præsentationen af det kunstnerisk produkt, idet de unge talenter har produceret videoer, der både kan afvikles digitalt og bruges til den afsluttende event" forklarer Tine Eibye, der er producent på Randers Teater og kunstnerisk leder på årets ID Projekt.

Video forener de mange kunstformer

Årets præsentation bliver således skabt ved hjælp af video-mediet. I netop disse dage er de 80 unge aktører ved at optage ni forskellige film. Alle er skabt i et samarbejde med professionelle kunstnere, ligesom produktion og redigering er varetaget af anerkendte videoproducenter. Talentværket præsenterer filmene til en videogalla den 5. november, hvor der afvikles på fire forskellige scener på Randers Musikskole, Værket, Turbinen og Randers Teater. Her kan publikum opleve de unge talenter optræde live og desuden præsenteres deres kunst, musik og teater i en kavalkade af videoer. Billetterne bliver gratis. Interesserede kan læse mere om projektet og følge de unge på www.randers.dk/ID2020


Talentværket lavede sidste år en stor præsentation med titlen 'ID'. I år har de unge givet projektet undertitlen 'About People', hvor alle film og live optrædener vil sætte fokus på de mange kontraster et menneske oplever i sit liv.  Præsentationen kommer i år til at udforske alt fra hemmeligheder, kærlighed, identitet, ansvar for miljø og natur, venskaber og meget andet. De professionelle kulturaktører, kunstnere og undervisere fra Talentværket er hele vejen med til at coache de unge, så de oplever hvad der sker når deres talent spiller sammen med den professionelle kultur.


Talentværket er et samarbejde mellem Randers Kommune og kulturinstitutionerne; Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, spillestedet Turbinen, Randers Teater og ungdomsuddannelserne Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC. Projektet er støttet af Kulturbånd Østjylland - et samarbejde mellem Kulturministeriet og Randers, Viborg, Silkeborg og Horsens Kommuner.

 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Tine Eibye, producent på Randers Teater og kunstnerisk leder på årets ID Projekt, tlf.: 8710 1903, mobil: 2229 2757
 

Helga Hjerrild, Kulturkonsulent Randers Kommune, tlf.: 8915 1096, mobil: 5156 2096

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Randers Kommune - Laksetorvet - 8900 Randers C - E-mail: kommunikation@randers.dk - www.randers.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon