Nyhedsbrev 6. april 2021
 
 
 
 

Nyhedsbrev: Dobbelt så mange klagesager i 2020 - og tidobling af sager om pakkerejser

 

 
 
 
 

 

2020 var et ganske usædvanligt år for Forbruger Europa, bl.a. med et rekordhøjt antal henvendelser. 

 

Da coronapandemien satte ind og tog fart i 2020, blev nye rejserestriktioner en virkelighed for de mange danskere, som havde planlagt en sommer sydpå. Og da de danske butikker lukkede ned, valgte mange forbrugere at foretage deres indkøb på nettet. Det betød, at vi i Forbruger Europa fik travlt som aldrig før, både i Danmark og samlet set i Forbruger Europa-netværkets (ECC-Net) 30 kontorer rundt omkring i Europa.

 

Det kan du læse om i vores årsrapport, som netop er udkommet. 

 
 
 
 

 

Rekord i både Danmark og på europæisk plan

 
 
 
 

Det danske Forbruger Europa-kontor modtog i 2020 hele 6.439 sager fra forbrugere, som oplevede problemer med køb af varer eller ydelser. Det er mere end en fordobling i forhold til 2019, hvor vi modtog 3034 sager - mere præcist en stigning på 112 procent.

 

I graferne herunder kan du se udviklingen i 2020 sammenlignet med 2019 i det danske kontor og på tværs af netværkets (før brexit) 30 kontorer. 

 

Klikker du på billederne, kommer du ind på afsnittene i årsrapporten om Forbrugerhenvendelser i Danmark og Forbrugerhenvendelser i ECC-Net.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjek tallene for de største klageområder og se eksempler på sager

 
 
 
 

Det største klageområde i 2020 var transportydelser såsom flyrejser og togrejser. Vi kunne desuden konstatere en tidobling i antallet af sager om pakkerejser sammenlignet med 2019. 

 

I årsrapporten kan du dykke ned i de 6 største klageområder og se eksempler på nogle af de forbrugere, vi har hjulpet i året der gik. 

 

> Læs mere om Forbrugerhenvendelser i Danmark 

 
 
 
 

Få en forsmag i denne video med leder af Forbruger Europa, Lars Arent 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

15 års hjælp og gode råd til forbrugerne i Europa 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dansk Klagenævnskonference 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denne publikation er finansieret af EU's forbrugerprogram 2014-2020. Denne publikation indgår i foranstaltning 670505 - ECC-Net FR FPA, som har modtaget finansieringsstøtte under et tilskud til ECC-foranstaltninger fra Den Europæiske Unions forbrugerprogram (2014-2020). Denne publikation udtrykker forfatterens synspunkter, og forfatteren er ansvarlig herfor. Den afspejler ikke synspunkterne hos Europa-Kommissionen, Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed og Fødevarer eller noget andet EU-organ. Europa-Kommissionen og Agenturet er ikke ansvarlig for nogen anvendelse af oplysningerne i denne publikation.

 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
 
 
 
 
Afmeld udsendelser