Pressemeddelelse
6. oktober 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stevns Klint ved nattetide er et af de 27 vinderbilleder i Vores Natur fotokonkurrencen, der nu kan opleves i stort format på en fotoudstillng i Botanisk Have. Det er taget af Christian Keller og et udvalgt blandt flere end 23.000 billeder indsendt af danskere på naturoplevelse.    

 
 
 
 

Ny fotoudstilling med danskernes bedste billeder af vores natur åbner

 
 
 
 

Danmarks natur er vild og vidunderlig, og nu kan du opleve den på fotoudstillingen Vores vilde vidunderlige natur. Her udstilles de 27 vinderbilleder fra Vores Natur fotokonkurrence, hvor over 23.000 billeder blev sendt ind. Fotoudstillingen kan opleves i Botanisk Have i København fra den 10. oktober til den 8. november 2020, og det er gratis at kigge forbi.

 
 
 
 

Oplev morgendisen over det åbne land, kom helt tæt på dyrelivet og fornem bølgernes sus gennem de storslåede fotos af Danmarks kyster.  Fotoudstillingen Vores vilde vidunderlige Natur tager dig med på en vild, vidunderlig og højst overraskende fotorejse i naturen på tværs af Danmark. Alle billederne er taget af ihærdige danskere, der i løbet af 2020 har deltaget i en stor fotokonkurrence udskrevet af Vores Natur partnerskabet.

 

Og nu er det tid til at vise de bedste billeder frem, for de 27 vinderbilleder bliver nemlig udstillet i Botanisk Have i København fra den 10. oktober til den 8. november 2020. Det er gratis at se udstillingen og håbet for parterskabet bag Vores Natur og fotokonkurrencen er, at så mange danskere som muligt finder vej forbi og glædes over at se så mange sider af den danske natur - og måske går derfra med en følelse af at være en smule tættere på den. 

 

"Fotokonkurrencen har været med til at skærpe blikket for alt det vilde og vidunderlige og meget mangfoldige liv, den danske natur har at byde på. Og så er de mange billeder forhåbentlig med til at inspirere folk til selv at tage ud på oplevelse. Vores håb er, at alle danskere har naturen, ikke bare i kameralinsen, men også på nethinden efter det her år" siger Torbjørn Eriksen, konstitueret direktør i Friluftsrådet, der er en af partnerne i Vores Natur.  

 

Udvalgt blandt 23.000 billeder af vores natur

 

Partnerskabet bag Vores Natur lancerede fotokonkurrencen i det tidlige forår 2020, for at få danskerne ud i naturen og dele deres oplevelser med andre. Den mulighed benyttede rigtig mange sig af, og over 23.000 klik blev det til, da danskerne tog kameraet med ud og indfangede de særlige stunder, unikke udsigter og dejlige dyr, der findes i Danmarks natur. 

 

Der blev sendt langt flere smukke fotos ind, end partnerskabet havde turde håbe på, så da fristen for at deltage i konkurrencen udløb, fik juryen et par usædvanlige travle uger, da hele 23.217 billeder skulle gennemgås og vurderes.

 

"De mange indsendte fotos i konkurrencen er et godt eksempel på, at danskerne virkelig interesserer sig for vores fælles natur og miljø. Det er derfor med stor glæde, at vi kan vise de smukke og spændende fotos i Botanisk Have. Jeg håber, at billederne inspirerer danskerne til at få øje på den vilde natur, dens mangfoldighed og biodiversitet. Ikke mindst de truede arter og naturtyper, vi skal passe på, både nu og i fremtiden" siger Professor Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum og partner i Vores Natur.

 

Partnerskabet bag Vores Natur håber på, at rigtig mange danskere vil benytte sig af muligheden og besøge udstillingen.

 

Se alle billederne

Få en forsmag på de udvalgte fotos, hvor alle vinderbillederne er samlet: https://voresnatur.dk/bedste-naturbilleder-er-kaaret

 

Se alle 23.217 naturbilleder på voresnatur.dk og find samtidig spændende naturarrangementer nær dig. Du kan også læse mere om udstillingen lige her: https://snm.ku.dk/udstillinger/vores-vilde-vidunderlige-natur/

 

 
 
 
 
 

En af vinderne fra Østjylland. Helle Andersen har fotograferet dis over Lille Vildmose.

 

Silas Orbe fra Middelfart har taget et unikt billede af en grøn løvfrø, der er en af de arter, der er under pres i den danske natur.

 
 
 
 

Fakta om Vores Natur fotokonkurrencen og udstillingen

DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og De Naturhistoriske Museer sætter i 2020 sammen fokus på Danmarks natur under temaet 'Vores Natur'. Gennem en række initiativer kan du få ny viden, nye oplevelser og nye muligheder for at lære naturen bedre at kende.

 

Et af initiativerne er en fotokonkurrence, hvor danskerne i fællesskab og gennem billeder har inspireret hinanden til nye naturoplevelser. Interessen for at være med i fotokonkurrencen har været overvældende, og fra april til september 2020 blev der indsendt i alt 23.217 bud på en vinder fra over 10.000 steder i vores natur.

Fotoudstillingen 'Vores vilde vidunderlige natur' viser fotokonkurrencens 27 vinderbilleder fra DRs ni distrikter over hele landet.

 

Fra fotos af islandske ryler over løbende heste til fortryllende solopgange over Lille Vildmose og spættede sæler. Vi håber, at oplevelsen vil inspirere dig til selv at gå på opdagelse derude og give dig lyst til at passe endnu bedre på vores alle sammens natur.

 
 

Fotoet her er indsendt af Jonas Legart fra Fyn. Det viser en flok ponyer i fuld fart gennem et vandhul på Langelands sydlige spids Dovns Klint.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Signe Balling, kommunikationskonsulent, Vores Natur sib@friluftsraadet.dk, tlf. 24 63 63 88

www.voresnatur.dk 

eller 

 

Astrid Bjørg Mortnesen, kommunikationschef i Friluftsrådet, telefon 24 65 62 30   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vores Natur er støttet af: 

 
 
 

Friluftsrådet, sekretariatet - Scandiagade 13 - 2450 København SV

 
Social media icon