Mariagerfjords unge udvikler kreative sommerevents, skoleblad og meget andet

 
 
 
 

50 unge på tværs af uddannelsesinstitutionerne i Mariagerfjord Kommune mødtes for at blive klædt godt på til at skabe arrangementer og aktiviteter for andre unge. 

 
 
 
 
Mia-Aliki, Mariagerfjord Gymnasium.jpg

Foto: (Fra venstre): Vibe Saltofte Lund, Mia-Aliki Dahl og Freya Albrektsen fra Mariagerfjord Gymnasium. Selvom de går på samme gymnasium, kendte de ikke rigtigt hinanden før i dag, hvor de skulle arbejde sammen om at skabe en kreativ event til sommer. De har nu fået en masse fede idéer på tegnebrættet og - måske allervigtigst - har de efter dagens workshops fået mod på at realisere dem. 

 
 
 
 

På dagen deltog en bred skare af elever, og med sig hjem fik eleverne både praktisk erfaring og teoretisk viden. Dagen bød nemlig på en blanding af workshops og talks, der var designet til at få eleverne til at udvikle forskellige typer af aktiviteter og begivenheder. Og ideerne blandt de unge var mange. Nogle arbejdede målrettet på at udvikle et fedt event til sommer, mens andre kastede sig over at søsætte et skoleblad.

 

- I stedet for at tænke at der ingenting sker for de unge i kommunen, kan vi jo selv gøre noget ved det. Dét har jeg fået mod på efter i dag, og jeg har fundet ud af, at det er nemmere at gøre, end man måske lige tror. Jeg har også lært om kulturlivet og de tilbud, der allerede findes til unge i Hobro, og jeg har fået lyst til at være en del af det. Jeg tror på, at vores planer om at skabe en kreativ event til sommer, er 100% realistisk at få gennemført, fortæller Mia-Aliki Dahl, der går på Mariagerfjord Gymnasium. 

 

Der er tit fokus på, at ungdommen i dag har travlt, er pressede og mistrives mere end nogensinde før. Og de unge der mødte op til inspirationsdagen, som Mariagerfjord Gymnasium, HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og Mariagerfjord Kommune var gået sammen om at afholde, var da heller ingen undtagelse. De har også travlt, og har mange ting, de gerne vil nå. 

 

- I partnerskabet for Uddannelsesby Hobro står det højt på dagsordenen at skabe attraktive miljøer for de unge. Og når de unge, som i dag, møder talstærkt op, er idérige og fulde af engagement, viser det, at de unge er gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derudover står der en masse aktører klar til at støtte og give dem en håndsrækning, hvis de har brug for det. Alt det tilsammen bidrager til at skabe en stærkere sammenhængskraft blandt de unge og gøre det endnu mere attraktivt at være ung i Mariagerfjord Kommune, fortæller projektleder for Uddannelsesby Hobro, Helle Dalsgaard Pedersen. 

 

Ved at give de unge nogle konkrete redskaber til at håndtere de udfordringer, de ofte støder på, når et event eller en aktivitet skal arrangeres, kommer de skridtet videre med at omsætte deres idéer til handling. Og hvis de så mangler økonomisk hjælp til at realisere deres idé, er der hjælp at hente i Ungepuljen, som støtter aktiviteter, der bidrager til at skabe uddannelses- og ungemiljøer, der gør det attraktivt at være ung i kommunen. 

 

Og dét at arrangementet ikke kun har styrket de unges kompetencer, men også har haft fokus på at fremme en kultur af samarbejde og samskabelse på tværs af uddannelsesinstitutionerne i Mariagerfjord Kommune, mærker de unge også selv. 

 

- Det har været sjovt og meget inspirerende. Vi vil gerne have noget mere fællesskab med eleverne fra de andre uddannelser, og i dag får vi snakket med nogle derfra, som vi ikke plejer. Det er godt, fortæller Sebastian Jensen, som går på hhx på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.
 

 
Sebastian, HEG.JPEG

Foto: (Fra venstre): Sebastian Jensen og Mikkel Kirketerp fra HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Dagen var både sjov og inspirerende, og drengene ønsker mere fællesskab med eleverne fra de andre uddannelser, hvilket forskellige aktiviteter og arrangementer på tværs af uddannelserne kan bidrage til. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Projektleder Helle Dalsgaard Pedersen, Uddannelsesby Hobro, tlf. 24496434
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon