Pressemeddelelse
19. marts 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uddeling af gratis take away til hjemløse fra varmestuer i kriseberedskab intensiveres - maddonationer er i høj kurs

 
 
 
 

Forleden blev der uddelt gratis pizzaer til brugerne af Kirkens Korshærs varmestue på Jernbanegade i Nykøbing Falster. Normalt er det en begivenhed, der samler de udsatte og hjemløse i varmestuen, men i øjeblikket deles maden kun ud til brugerne ved hoveddøren og så må de spise i det fri. Intensiveringen af donationer planlægges lige nu med bl.a. Kirkens Korshær.

 
 
 
 
 
 
 
 

Varmestuer over hele landet er nemlig enten lukkede eller kører i forbindelse med nedlukningen af Danmark med det de kalder kriseberedskab, hvor der er ganske få medarbejdere til rådighed. Donation af mad er derfor en kæmpe hjælp til varmestuerne, lyder det fra Kirkens Korshær.

 

"Vi kører med meget lavt mandskab og mange varmestuer er helt lukkede. Derfor er det en ekstrem stor hjælp for både os og de udsatte, når vi får leveret mad fra professionelle køkkener, hvor vi ikke skal tilberede maden mm. ," siger Maria Benzon, der er leder af kirkens korshærs sociale arbejde på Lolland og Falster.

 

Forleden stod der gratis pizza på menuen, da brugerne mødte op på varmestuen på Jernbanegade. Hver gang en take away kunde klikker på Give Away-knappen på den landsdækkende take away-portal Hungry.dk, så kommer det nemlig hjemløse på landets væresteder og varmestuer til gavn.

Forleden var turen kommet til de hjemløse og udsatte hos Kirkens Korshærs varmestue på Jernbanegade i Nykøbing Falster.

 

Men i modsætning til normale Give Away arrangementer, hvor de udsatte nyder pizzaer eller burgere i trygge rammer på varmestuen, så blev pizzaerne udleveret af det sparsomme personale, der i øjeblikket er på varmestuen, og de hjemløse måtte trodse kulden og spise pizza i det fri.

 

Man skal ifølge Maria Benzon huske på, at mange cafeer og madsteder også er lukket ned i øjeblikket, så vores brugere kan ikke komme ind og spise de steder de plejer. Hos Kirkens Korshær i Jernbanegade deler det sparsomme personale bl.a. madpakker ud mandag, onsdag og fredag.

Pulje af donationer allokeres til de kommende uger

 

"Donationer af mad er i øjeblikket noget af det varmestuerne, der kører på nødberedskab, har allermest brug for lige nu. Men det skal være mad fra professionelle køkkener, hvor hygiejnen er i orden og hvor personalet ikke skal bruges tid på at forberede maden, siger Maria Benzon.

 

Den øjeblikkelige situation i Danmark har da også fået Hungry.dk til at intensivere deres arbejde med donationerne fra almindelige danskere. Hele den opsparede beholdning bliver nu frigivet og allokeret til varmestuer rundt om i landet over de næste uger.

 

"Vi er opmærksomme på problemet, og derfor er vi bl.a. sammen med Kirkens Korshær nu i gang med at planlægge intensiveringen af donationerne, så de steder, hvor der er mest brug for mad fra professionelle restauranter, prioriteres, siger adm. direktør Rune Risom hos Hungry.dk.

 

Det er helt almindelige danskere, der hver dag donerer penge via Give Away konceptet. De kan vælge at klikke 5, 10 eller 20 kr. ind til de udsatte og hjemløse, når de bestiller take away online. Det betyder, at Hungry.dk i samarbejde med deres lokale restauranter og hjemløse-organisationerne arrangerer mad til hjemløse. I 2019 samlede Hungry.dk flere end 200.000 kr.

 

Nyeste tal fra det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIBE), viser, at der i 2019 lever lidt flere end 6.400 personer i Danmark i hjemløshed. Antallet af hjemløse borgere er derved stort set uændret siden den forrige kortlægning i 2017. Dog er der sket en udvikling mod et stigende antal hjemløse ældre, mens antallet af hjemløse unge er faldet.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Maria Benzon, Leder Kirkens Korshærs sociale arbejde 30663532

Rune Risom, adm. direktør Hungry.dk 53735200