Har du styr på akustikken?

7. maj 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Få billeder fra ferien, portrætter af børnene eller smukke naturmotiver forvandlet til rigtige værker på træramme – der oven i købet giver en god akustik. Lyddæmpende billeder, fås i mange størrelser. Motivet bestemmer du helt selv. Priseksempel: 50 x 70 cm, DKK 1.093. Motiverne på billedet er speciallavet af Nynne Rosenvinge. Kombinér med tykke gulvtæpper, polstrede møbler og stofgardiner for at gøre din bolig til en endnu roligere og mere støjsvag oase.
Klik på billedet for at downloade det i højtopløseligt format.

 
 
 
 
 
 

God akustik giver større livskvalitet – og boligglæde

 

Vi plages af støj. Ikke bare fra trafik og naboens plæneklipper, men fra vores eget hjem, hvor dårlig akustik skaber store gener og påvirker vores helbred. Problemet kan dog løses relativt enkelt.

 
 
 
 

Vi indretter i dag vores hjem med åbne køkkenalrum, minimalistiske møbler og store vinduespartier. Kombineret med støj fra hårde hvidevarer, havetrampoliner og Netflix-serier kørende i baggrunden er det opskriften på et hjem fyldt med stressende larm.

Det er derfor blevet endnu mere vigtigt at tænke over, hvordan du indretter dit hjem i forhold til støj. Hos Garant har man de senere år i stigende grad arbejdet med lydkomfort:

 

"Støj kan være årsag til stress, hovedpine og forhøjet blodtryk – og skabe general irritation over ikke at kunne føre en almindelig samtale. Alligevel oplever vi, at lydkomfort ofte bliver overset. Folk har æstetikken i centrum og glemmer at tage hensyn til rumakustikken, når hjemmet skal indrettes. Det er specielt et problem i nyere boliger, hvor der er højt til loftet og en masse glatte flader. Her får støjen og rungen frit spil," siger Erik Vangsgaard, produktchef hos Garant.

 

Han har en række råd til, hvordan akustikken i hjemmet relativt hurtigt kan forbedres – uden at man skal gå på kompromis med det æstetiske udtryk.

"Lyden bevæger sig i bølger gennem rummet. Når bølgerne rammer porøse overflader – fx tæpper, gardiner eller en fyldt reol med bøger – absorberes bølgerne hurtigere. Det betyder, at lyden ikke kastes tilbage mellem tomme flader, hvilket er formlen bag god akustik," siger Erik Vangsgaard.

På illustrationen herunder kan du se, hvordan du bedst stopper de uønskede lyde.

 
 
 
 

SÅDAN BEVÆGER LYDEN SIG

 
 
 
 
 
 
 
 
 

9 tips til at få styr på akustikken ...

 
 
 
 

... på et par timer

  • Læg løse, tykke gulvtæpper på gulvene og hæng vægtæpper op.
  • Gå efter flere bløde tekstiler, fx plaider, puder og duge.
  • Lim en korkplade under arbejds- og spisebord.

... på en weekend

  • Skift vitrineskabet ud med åbne bogreoler - bøger sluger lyd.
  • Montér tykke gardiner foran rullegardinerne.
  • Hæng billeder med lydabsorberende bagbeklædning op.

... næste gang du bygger om

  • Vælg akustikgulve, der har en lydabsorberende kerne af kork.
  • Gå efter lofter med akustikdæmpende egenskaber.
  • Overvej væg til væg-tæpper i de mest støjplagede rum.
 
 
 
 
 
 

Kombinér design og funktion

Særlige designgulve med lyddæmpende egenskaber er blevet voldsomt populære blandt danskerne. Heldigvis fås de i alverdens udgaver, så du kan kombinere glæden ved det klassiske trægulv-look med et støjsvagt og behageligt hjem. Herunder er det sildebensgulvet Paris fra Garant – mange flere varianter findes på fdaylife.dk. Ellers spørg os, så finder vi det, du søger.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Højtopløselige fotos og mere info:

Højtopløselige fotos fra Garant kan downloades på fdaylife.dk.

Har du yderligere spørgsmål, eller har du brug for produkter eller billeder fra Garant til styling, foto eller anden form for samarbejde, kontakter du blot Anja Hellberg på tlf. 2858 8076 eller anja@fday.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K