Pressemeddelelse
21. april 2020
 
 
 
 

Til ting med historie

– af træ med historie

 
 
 
 
 
 
 
 

Nogle ejendele kræver noget helt særligt. Man lægger ikke farfars guldur ned i en papæske, eller et smykke, man har fået af sin elskede, i en blikdåse. Det virker simpelthen forkert. Respektløst på en måde. 

 
 
 
 

De kæreste ejendele kræver mere – meget mere. Sådan har mennesket tænkt gennem alle tider, og derfor har den eksklusive æske gennem historien haft en helt særlig plads i hjemmet og i dets beboeres hjerte.


Derfor er fremstillingen af æsker en af møbelsnedker Rasmus Fenhanns store passioner, og han anvender helst materialer, som betyder noget for ham personligt.

 

Nogle Japan Boxes er således fremstillet af træ, han har arvet fra sin farfar, som også var møbelsnedker. Andre er lavet af træ, han har fået fra en gammel snedker og gemt, indtil det helt rette projekt dukkede op.


"Når man holder af træ, har det stor betydning, at træ og projekt passer sammen. Nogle gange har man et stykke træ, som er noget særligt, og som man gemmer år efter år indtil pludselig en dag, hvor tingene falder i hak. Hvor alting går op i en højere enhed, siger Rasmus Fenhann.

Rasmus Fenhanns passion for japansk håndværk er stærk – så stærk, at han har stået i lære hos en japansk mester ad flere omgange.


"Den perfekte japanske æske er ikke den, der er mest prangende. Andre kulturer laver æsker med mange lag lak eller intarsia og bemalinger. Men i Japan er det enkelheden og det sublime håndværk, der skaber det mest attråværdige", forklarer Rasmus Fenhann.


Det er nydelsen af at lægge låget i Oregon Pine ned over de delikate bakker i ibenholt og se det glide langsomt på plads, fordi de to dele er tilpasset med 1/10-millimeters nøjagtighed. Eller følelsen af at løfte låget på et af de små rum og opleve, at det letter så blidt som brisen i et japansk kirsebærtræ.

 

En følelse og nydelse, Rasmus Fenhann kan mærke helt ind i sit inderste – og som han håber at Japan Boxes kan formidle til andre.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

JAPAN BOXES

Design: Rasmus Fenhann.
H 15 x B 15 x L 15 cm.

Vejl. pris: 18.750  kr.

 

Udført i træ med en historie: Oregon Pine og Ibenholt.

 
DOWNLOAD FOTO 
 
 
 

Forhandles eksklusivt af FENHANN FURNITURE, Otto Bussesvej 5, bygn. OBV100, 2450 Kbh.,
rasmus@fenhann.com, tlf. +45 2654 0604

 

For yderligere information, interview eller produkter til styling kontakt
Kommunikationsrådgiver Jakob L. Falhof,

jakob@fday.dk, +45 52244124

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K