Danmarks største gamingfestival vender tilbage

 
 
 
 

26.-28. maj 2023 går det igen løs til Danmarks nye esport- og gamingevent Gamebox Festival. Dermed er vejen banet for, at tusindvis af gamere, streamere, prospillere, nybegyndere og nysgerrige atter kan samles om en lang række gamingaktiviteter og professionelle turneringer i MCH Messecenter Herning.

 
 
 
 
TPP16924.jpg

Stemningen var i top på Gamebox Festival 2022 - nu står det klart, at festivalen vender tilbage 26.-28. maj 2023. Foto: MCH/Theis Poulsen

 
 
 
 

Tusindvis af gamere og andre interesserede deltog fysisk, og flere hundredetusinde fulgte med online via streams, da den første udgave af Gamebox Festival fandt sted i april i år. Digitale danmarksmesterskaber, tempofyldte turneringer og storslåede showkampe var blandt festivalens populære tilløbsstykker, og nu ligger det fast, at det hele gentages 26.-28. maj 2023, hvor anden udgave af Gamebox Festival udspiller sig.

 

Esportsgiganten Astralis var rigt repræsenteret på forårets festivaldebut, og organisationen glæder sig til, at det igen går løs.

 

- Gamebox Festival 2022 var en fest for alle, der elsker at game eller bare er nysgerrige på, hvad der rører sig i hele det store underholdningsunivers, der tiltrækker flere og flere unge og ældre over hele verden. I Astralis tog vi hele vores butik, spillestationer og spillere fra vores forskellige professionelle hold med, og det var enormt bekræftende at opleve den energi og begejstring, vi blev mødt med fra alle sider, udtaler kommunikationsdirektør i Astralis Steen Laursen og fortsætter:

 

- Det var fantastisk at opleve, hvordan alle udstillere gjorde en kæmpe indsats for at skabe den bedst mulige oplevelse for de besøgende, og i Astralis glæder vi os allerede til 2023, hvor vi håber at møde endnu flere fans og besøgende.

 

Gør esport mere folkelig og spiselig for alle
Gamebox Festival er lig med store stjerner og prestigiøse turneringer, men eventet byder også på et stort LAN-party samt lange rækker entusiastiske udstillere og talks. Festivalen nyder stor opbakning fra stribevis af gamingrelaterede klubber, foreninger og organisationer som blandt andre Sørby Esport, der mener, at Gamebox Festival er helt afgørende for esportens ve og vel i Danmark.

 

- Festivalen lykkedes med at gøre eksempelvis simracing til allemandseje, og i det hele taget spiller Gamebox Festival en helt central rolle i forhold til at gøre esport mere folkelig og spiselig for alle. Her er også plads til mor og far, som tilmed kan blive meget klogere på en masse aspekter inden for gaming, konstaterer direktør i Sørby Esport Mark Kristensen, som samtidig hæfter sig ved, at Gamebox Festival 2022 var "særdeles velsmurt" og "gennemsyret af professionalisme", og som ser frem til næste år:

 

- Vi er her for at slå rekorder, så vi regner kraftigt med atter at troppe talstærkt op. Vi har plottet datoen i kalenderen og satser på at sende over 250 deltagere afsted, der foruden at tage del i gamingen vil hjælpe til på stande og generelt være synlige i de mange communities.

 

MCH: Topmotiverede for igen at skabe en stor oplevelse
Projektleder i MCH Nikolaj Pagh glæder sig over engagementet fra blandt andre Astralis og Sørby Esport og ser store perspektiver i den fortsatte udvikling af Gamebox Festival.

 

- Vi er meget taknemmelige for den dedikation, som vi møder hele vejen rundt, og vi er topmotiverede for at bygge videre på det fundament, der nu allerede er skabt. Den første udgave af festivalen blev godt modtaget, og nu evaluerer og udvikler vi videre, så næste års udgave bliver en endnu større oplevelse for alle, lyder det fra Nikolaj Pagh.

 

Gamebox Festival 2023 finder sted 26.-28. maj i MCH Messecenter Herning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Messecenter Herning