NYHED: Lounge-tremmesofa af byKATO
April 2019

 
 
 
 
 
 

"Vi ville lave en tilbagelænet tremmesofa med alle de snedkerdetaljer, som byKATO er kendt for"

siger Karl Rüdiger Rossell, den ene halvdel af designduoen byKATO.

 
 
 
 
 
 

Komfortabel fortolkning af dansk klassiker:

 

Ny tremmesofa sætter afslappet form på bæredygtighed

 
 
 
 
 
 

Den danske designduo byKATO har for Mater designet en superkomfortabel loungesofa, der sætter flueben ved tre af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling – helt i tråd med Maters designfilosofi.

 
 
 
 
 
 

"Vi er helt oppe at ringe over at designe for et firma, hvor bæredygtighed tages alvorligt. For Mater er bæredygtighed en drivkraft i alt, hvad de skaber – og ønsket er at appellere til kritisk forbrug, ikke masseforbrug."

 

Sådan siger Karl Rüdiger Rossell, den ene halvdel af designduoen byKATO, om samarbejdet med Mater.

 

Resultatet er et design, der har en klassisk stramhed og enkelhed, men som også tilføjer bløde former og tilbagelænethed til en sofatype, der ellers er kendt for at være noget mere opretstående og lidt stiv i betrækket.

 

Mollis, som den nye sofa er døbt, betyder 'blød' på latin. Et navn, der i høj grad matcher designet med de rundede snedkerdetaljer, bløde hynder og puder og en tydelig bæredygtig profil. Både rygstød og armlæn skråner let udad, og sædet er gjort dybere, så man rigtig kan læne sig tilbage og trække benene op i sofaen. En anden håndværkslækker detalje er de drejede, cigarformede tremmer, der desuden er placeret med ens afstand i top og bund, så de giver et raffineret, grafisk udtryk, hvor kun den midterste tremme i ryggen er lodret.

 

Mollis er med andre ord en sofa, der inviterer til, at du trækker dig tilbage og nyder hygge og samvær – eller alenetid med en god bog. Det er ByKATOs intention, at du selv supplerer de store hynder, der følger med sofaen, med dine egne puder – og gerne i rigelige mængder. Så bliver Mollis endnu blødere og får ekstra meget personlighed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre verdensmål, én sofa

Mollis fine snedkerdetaljer er udført i FSC-certificeret egetræ fra skove, der er bæredygtigt drevet. Det gælder både den fint afrundede ramme og de cigarformede tremmer. En bund af flettede nylongjorder sikrer en blød, men stabil siddekomfort, som toppes af hynder med polster af Kvadrats Re-Wool-serie – en metervare, der delvist fremstilles af genanvendt uld.

 

Selv om Mollis er skabt til at holde længe, har alting en ende. Når sofaen efter mange år i hyggens tjeneste skal på genbrugsstationen, kan den naturligvis skilles ad i sine rene bestanddele: Træ, nylon, uld og skum kan regenereres, upcycles og genbruges. Og muligheden for at genbruge råmaterialerne er måske et af de stærkeste udtryk for bæredygtighed.

 
 
 
 

Mollis honorerer FNs verdensmål for bæredygtig udvikling nr. 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), nr 15 (Livet på land) og nr. 17 (Partnerskaber for handling).

 

Læs mere om FNs mål for bæredygtig udvikling HER.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Produktinformation

Mollis, designet af byKATO i FSC-certificeret, sortlakeret egetræ og betrukket med Re-Wool (45% recycled uld, 45% ny uld, 10% nylon) fra Kvadrat.

Mål: B 203 cm, H 85 cm, sædedybde 73 cm, sædehøjde 37 cm

DKK 24.995

 
 
 
 

byKATO – danske mestre i snedkerdetaljer

Køkkener, borde, cykler, stole, havemøbler – den danske duo byKATO mestrer design inden for vidt forskellige kategorier. Flere gange er de blevet hædret med bl.a. Wallpaper Design Award og nomineret til Bo Bedre Design Award for især deres håndværksmæssige omhu og kælen for grafiske detaljer. Mollis er byKATOs første samarbejde med Mater.
Se mere på @bykato.

 
 
 
 
 
 

Kontaktinformation

Alle højtopløselige billeder fra Mater kan downloades på fdaylife.dk.

Har du spørgsmål til produkterne, eller ønsker du at låne produkter til styling, bedes du kontakte Anja Hellberg hos FRIDAY på tlf. 2858 8076 eller anja@fday.dk.

 

 
 
 
 

Dansk design skabt til et langt liv

 

Mater er stiftet af CEO Henrik Marstrand i 2006 ud fra en vision om at forene god etik med smukt design og sublimt håndværk. Den ambitiøse, bæredygtige tilgang til produktionen er i dag en del af den danske virksomheds stærke DNA. I samarbejde med både etablerede designnavne og nye talenter kombinerer Mater highend-møbler og belysning med arbejdsmetoder, der støtter mennesker, miljø og lokale håndværkstraditioner.
Maters æstetik har klare referencer til skandinavisk minimalisme, og alle design er produceret efter bæredygtige metoder og med fokus på miljøvenligt materialevalg. Mater forhandles i 40 lande verden over, bl.a. via Mater Earth Galleries i flere europæiske storbyer.


Se mere på materdesign.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K