Pressemeddelelse
31. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skolebørn boltrer sig i jernalderlivet

 
 
 
 

Jernaldermiljøet i Vingsted giver nye generationer oplevelser for livet. Den nye leder er begejstret og ser oplagte potentialer i den smukke landsby.

 
 
 
 
 

Erling Mario Madsen (th) med kollega Jan Birkkjær Lauritsen i Jernaldermiljøet i Vingsted.

 
 
 
 

Der er ikke tid til mobiltelefoner og iPads, når skolebørn i jernalder-ulddragter igen i år renser fisk, laver mad over bål, bor i langhuse, smeder, væver, skyder med bue og pil, går i træværkstedet, ofrer til jernalderguderne og passer godt på kornet og dyrene, som skal brødføde de næste.

Livet i jernalderen er enkelt, men ikke let. Der skal arbejdes for føden, og børnene elsker det!

 

Sæsonen for skoleophold i Jernaldermiljøet i Vingsted er i fuld gang, og mange af de lærere, der nu tager nye generationer med til Vingsted, har selv været der som børn. Det samme gælder mange af forældrene.

 

"En af lærerne fortalte mig i sidste uge, at hun selv som barn havde haft en oplevelse herude, som hun aldrig glemmer. Og flere af børnene har understreget, at de ikke har savnet deres digitale hverdag under deres ophold her. Det er fantastisk at arbejde et sted, der sætter dybe positive spor i folk," fortæller Jernaldermiljøets nye leder, der begyndte i jobbet 1. maj, Erling Mario Madsen.

 

Vejle Kommune har bevilget økonomi til at sætte de ældste jernalderhuse i stand, så restaureringsarbejdet er i fuld gang, men det stopper hverken den daglige undervisning eller udvikling.

 

Øje for udvikling

Den nye leder er en kompetent herre, der kommer fra et job som skoletjenesteansvarlig ved Ribe VikingeCenter, hvor han har arbejdet med mange former for formidling både til skolebørn, familier og andre grupper. Og han er begejstret over den kvalitet, han møder i Vejle kommunes skoletilbud i Vingsted.

 

"Kvaliteten af skoletjenesten ligger i top. Her er højt motiverede, veluddannede formidlere, så jeg må løbe stærkt for at følge med. Sammen har vi det utroligt sjovt, og det er fortryllende med al den arbejdsglæde. Det smitter helt sikkert af på den oplevelse, børnene får. Den kvalitet kan vi give til mange forskellige besøgende," siger Erling Mario Madsen.

 

Den nye leder i Jernaldermiljøet i Vingsted er allerede blevet involveret i nye projekter, som kan komme i spil i landsbyen.

 

"Jeg ser et stort potentiale her for besøg af turister, kurser samt kulturhistoriske arrangementer. Det ligger allerede i strategien for stedet, og nogle tiltag er sat i gang, så vi skal bare tage de næste skridt," siger den nye leder, inden han iklæder sig jernaldertøjet og går i gang med dagens opgave, der står på at rense fisk med en herlig flok fra en 5. klasse.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Erling Mario Madsen,

Daglig leder og underviser i Jernaldermiljøet i Vingsted

ermma@vejle.dk

Tlf. 2158 8898

 

Rikke Hedman

Kommunikations- og formidlingschef

VejleMuseerne

rikhe@vejle.dk

Tlf. 2366 3723

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VejleMuseerne - Spinderigade 11E - 7100 Vejle - Tlf. 76 81 31 00 - Mail: museerne@vejle.dk