Pressemeddelelse 8. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odense Universitetshospital begrænser adgangen for pårørende

 
 

Kun én fast pårørende eller ledsager ved indlæggelser og konsultationer til og med 22. september.

 
 

COVID-19-smittetrykket i Odense er steget, og Sundheds- og Ældreministeriet har mandag den 7. september præsenteret en række tiltag til COVID-udbrudshåndtering i Københavnsområdet og Odense Kommune.

 

Fællesnævneren for mange af tiltagene er en ambition om at skabe større afstand og på den måde begrænse smitten. Derfor har direktionen på OUH besluttet en række tiltag, som skal begrænse antallet af personer på hospitalet i Odense.

 

- Antallet af COVID-smittede i Odense Kommune har nået et niveau, som betyder, at vi må indføre en række tiltag. Både fordi vi har ansvaret for mange af de mennesker, som rammes særlig hårdt, hvis de bliver smittede, men også fordi Odense Universitetshospital er en af de største arbejdspladser i Odense, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH.

 

Følgende tiltag gælder på hospitalet i Odense fra onsdag den 9. september og foreløbigt frem til og med 22. september:

  • På hospitalet i Odense må indlagte patienter kun modtage besøg af 1 fast pårørende og kun tage én fast ledsager med til konsultationer, besøg i ambulatorier eller lignende. Som tidligere er der dog undtagelser for pårørende til kritisk syge, døende eller børn. Er der for lidt plads i forhold til afstandskravet, kan pårørende stadig blive bedt om at vente udenfor. Øvrige pårørende opfordres til at deltage på telefon eller video.
     
  • Medarbejdere ansat på hospitalet i Odense arbejder hjemmefra, hvis det kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med patientbehandlingen.
     
  • Flere patientguider ved hovedindgangene vil minde besøgende om begrænsningen på besøg og de generelle hygiejneregler.

Derudover vil alle afdelinger så vidt muligt udnytte virtuelle muligheder for patientbehandling og pårørende-inddragelse. Det nationale påbud om begrænsning for forsamlinger på 50 efterleves naturligvis også.

 

- Vi ved, hvor meget de pårørende betyder for patientens behandling, så det er bestemt ikke nogen let beslutning. Netop derfor har vi også valgt ikke at lukke helt ned for besøg, sådan som vi har gjort tidligere. Vi opfordrer dog til forståelse og til at gribe mulighederne for eksempelvis som pårørende at være med via telefon eller video i de kommende uger, siger Niels Nørgaard Pedersen.

 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Pressevagten på OUH, ouh.presse@rsyd.dk eller telefon 40 38 42 18

Region Syddanmark
 
Social media icon Social media icon