Pressemeddelelse
28. august 2019
 
 
 
 
 
 

De nye cylindere er bestilt, og vil blive monteret så snart de kommer til Egernsund. Det forventes at kunne ske inden årets udgang.

 

Cylinderproblemet blev opdaget i foråret 2019. I første omgang var det bare en enkelt cylinder, det var galt med. Det var en forholdsvis ny cylinder, så der blev igangsat undersøgelser af hvorfor den allerede var i stykker. Samtidig regnede man med, at skaden kunne udbedres med en reparation, og at broen derfor efter kort tid kunne vende tilbage til normal drift. For en sikkerhedsskyld testede kommunen de øvrige cylindere, og det viste sig, at der var i alt fire cylindere, der skulle gøres noget ved.

 

Man var således et godt stykke henne i forløbet, da det kom frem, at der var tale om ikke bare én men fire cylindere det drejede sig om. Senere viste det sig, at en reparation af cylinderne ville blive dyrere end at købe fire nye. Indkøbet af fire nye cylindere nødvendiggjorde en udbudsproces, og således er processen blevet længere end kommunen først havde forventet. Nu er en stabil dansk cylinderfabrik i gang med at producere dem, og entreprenøren har lovet at cylinderne er monteret inden udgangen af 2019.

 

- Der er åbenbart godt gang i hjulene i maskinbranchen, så der har været ventetid på at få cylinderne fremstillet. Ventetiden går desværre ud over bilisterne ved Egernsund. Det er meget beklageligt, men jeg garanterer, at forvaltningen har gjort hvad de kunne. Under hele forløbet har man ikke gået på kompromis med sikkerheden, og samtidig er der fundet en holdbar og langsigtet løsning, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

 

Fakta:

Broens hastighed er nedsat med 50%. I praksis tager en broåbning lige nu mellem 3-6 minutter længere end ved normal hastighed. Åbningernes varighed varierer efter antallet af skibe der skal igennem, og hvor effektivt gennemsejlingen sker.

 
 

Vedhæftede filer

Egernsundbroen
 
 
 
 
Kontaktinformation

Aase Nyegaard, 27 90 02 18

Bjarke Eriksen,  27 90 50 05