Nordisk designfirma med ikonisk, dansk arkitekt som topdesigner

Januar 2019

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FRIDAY og Ifö i nyt samarbejde

 

Nordens hæderkronede badeværelseskonge

 
 
 
 

Hos Ifö har man arbejdet med porcelæn i 100 år og lavet badeværelser i 80. Det hele begyndte i nærheden af den smukke skovsø Ivsjön i Sverige, hvor firmaet stadig holder til i dag. Som en del af Geberit Group er Ifö Nordens største inden for interiør til badeværelsesprodukter – især ført an af arkitekt Knud Holscher, der har skabt ikoniske design til badet i over 30 år. På hans seneste design er toilettet gjort endnu mere minimalistisk og funktionelt.  

 
 
 
 

Herhjemme tager vi det for en selvfølge, at et toilet er så enkelt som muligt. Men faktisk er danske toiletter helt særlige i deres udseende. Det opdager man allerede, når man tager en tur syd for grænsen, hvor toiletterne kilometer for kilometer bliver større og mere bombastiske. . 

 

Det enkle design på badeværelserne kan tilskrives den nordiske designtradition, men også i høj grad en enkelt dansker: arkitekten Knud Holscher. Omkring 25 millioner toiletter i Holschers streg har forladt den skånske toilet-fabrik de seneste fire årtier. Arkitektens helt store designmæssige formål var at skrælle det overflødige væk og skabe toiletter i rene, enkle linjer. På hans seneste design, Spira, har han fjernet skyllekanten i toiletkummen. En vigtig detalje, der både gør udseendet strømlinet og gør produktet mere hygiejnisk og rengøringsvenligt.

 

Også møbler, håndvaske og spejle 

Hos Ifö laver man ikke blot toiletter. Bad- og bruseløsninger, håndvaske og toiletmøbler er blot nogle af de badeværelsesløsninger, den Skandinaviske virksomhed specialiserer sig i. Desuden laver de lækre designdetaljer som store spejle, lysdetaljer i skuffer og greb til skabe, der hurtigt kan opdatere dit baderum, uden det skal koste en formue.

 

Allerede nu finder du en lang række inspirerende billeder fra Ifös univers på FRIDAYs imagebank – fdaylife.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et udpluk af designløsninger fra Ifö

 
 
 
 

Ifö Space er en intelligent bruseløsning, der fås i buet udgave, traditionel bruseafskærmning eller med foldbare døre. Så bliver der god plads på badeværelset, når brusebadet ikke anvendes. 

Vejl. udsalgspris på den viste løsning DKK 4.995 

 
 
 
 

Hotelstemning: Badrummet er blevet hjemmets velværerum, hvor tiden står stille, og der er tid til forkælelse. Messing og marmor oser af eksklusivitet – og det kræver ikke en større udskiftning af armaturer og fliser at få stemningen indenfor. En bakke med lækre håndklæder og nye greb på skabene kan give dig følelsen af et helt nyt badeværelse. 

 
 
 
 

Lædergrebene fra Ifö har et blødt udtryk og er en nem måde at bringe naturmaterialer ind i hjemmet på. Vejl. udsalgspris 104 DKK pr. stk.

 
 
 
 

Ifös VariForm håndvaske er badeværelseskongens nyeste sortiment af minimalistiske håndvaske, der fås i fire forskellige former og kan både være bordstående, til nedfælding, halv forsænket eller til underlimning. Vejl. udsalgspris fra DKK 450.

 
 

Spira Art – seneste design fra Ifö: Rene og enkle linjer tegnet af Knud Holscher, der står bag mange af Ifös designløsninger gennem årene. Vejl. udsalgspris fra DKK 3.315.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION

For produktinformation og øvrige pressehenvendelser, kontakt

FRIDAY, Anja Hellberg, tlf. 2858 8076, anja@fday.dk

 
 
 
 
 
 

Sublim kvalitet gennem årtier

En lille by i Sydsverige, Ivön, har lagt navn til det nordiske firma, der i mere end 100 år har specialiseret sig i porcelæn. Alle design bliver skabt og inspiceret af erfarne håndværkere, så kun den ypperste kvalitet forlader fabrikken.
Ud over et minimalistisk design er innovation en af grundene til, at Ifö gennem årtier har været Nordens førende inden for sanitet og design til badeværelset. Blandt firmaets unikke opfindelser er Ifö Rimfree og Ifö Clean, der gør det lettere at holde toilettet rent og bakteriefrit.
Ifö er en del af den schweiziske koncern Geberit, der også leverer badmøbler og sanitet til hele verden.

Se mere på ifo.dk.

 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K