Kvindekursus med nye spændende metoder får kvinder i arbejde

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kurset hedder "Kvinder på vej" og er for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. De to undervisere, Tina Ludvigsen og Marie-Louise Jørgensen, der begge er ansat som jobkonsulenter i Jobcenter Gladsaxe, arbejder med at klargøre kvinderne til det danske arbejdsmarked og endvidere opbygge deres selvtillid. De har på de to første kurser allerede fået 40% af deltagerne i ordinær beskæftigelse eller ordinær uddannelse.

 

"Kvinder på vej" er et 10-ugers forløb, som foregår i Værebro Parks beboerhus, hvor de er ved at færdiggøre det femte kursus. Der er op til 15 kvinder med i hvert forløb, hvilket gør at der i alt er 61 kvinder der har deltaget i kurset. Kurset henvender sig til kvinder med anden etnisk baggrund, som har haft en begrænset adgang til det danske arbejdsmarked. De fleste af kvinderne har boet i Danmark imellem 10 og 30 år. Forløbet er opdelt således, at kvinderne to dage om ugen har undervisning i 5 timer, og de resterende dage er de i praktik. Af praktiksteder kvinderne har været i, er blandt andet supermarkeder, hospitaler, plejehjem, blomsterbindere og hoteller.

 

En af de tidligere deltagere på kurset er i dag ansat i Høje Gladsaxe, hvor hun skal stå for at udvikle og få forældrecafeen op at køre. Derudover er der også to kvinder der i dag er startet på tolk uddannelsen. I alt er 40% af deltagerne på de to første kurser kommet i ordinær beskæftigelse eller ordinær uddannelse.

 

Ifølge Tina og Marie-Louise er det vigtigt at man i et kursus som dette, ikke kun går op i læring, men at der også er tid til at hygge sig og få dem i bevægelse. Blandt andet går de hver dag i pausen en tur rundt i Værebro Park, ligesom de også laver cykeløvelser med dem.

 

Kurset har også været med til at give kvinderne større selvtillid og mere tro på dem selv. Dette gælder både i forhold til job og i hjemmet. Før var der en stor barriere ved at komme ud og tale med andre mennesker der ikke var familie eller nære venner, men denne frygt er blevet overvundet af mange af dem. Noget af det essentielle i at opnå dette, er at man fra start tror på de kvinder der deltager i kurset, og ser dem på en anden måde end de normalt bliver set på, mener Tina og Marie-Louise. De nævner også, at kvinderne er gode til at opdrage på hinanden, hvor de eksempelvis skælder hinanden ud, hvis de begynder at tale andre sprog end dansk på kurset.

 

Kurset er derfor en god måde til både at træne kvinderne i at blive arbejdsmarkedsparate, ligesom det også er med til at opbygge deres selvtillid. Man skal dog være opmærksom på, at den tillid der skal opbygges tager tid, hvorfor tålmodighed i arbejdet med kvinderne er essentielt.

 

 

 
 
 
 

Social Balance i Gladsaxe - Rådhus Allé 7 - 2860 Søborg

Telefon: 39 57 54 07 - Mail: anjaho@gladsaxe.dk