Kunstinstallationen Artmobile arbejdede i sin oprindelige form med klassisk musik, billedkunst og litteratur. Via de installerede kinects kunne musik, farver og ord på skærmen ændres gennem publikums kropslige interaktion. Foto: Kulturregion Fyn

 
 
 
 

Skoleelever hacker kunstinstallation

 
 
 
 

Den 5. og 6. december besøger 85 elever fra 7.-10. klasse Borgernes Hus for at deltage i et hackaton med fokus på teknologiske og kunstneriske færdigheder og kreativ programmering. Det sker i forbindelse med afholdelsen af den verdensomspændende event Hour of Code.

 
 
 
 

Forældre har ingen grund til at være nervøse for lyssky aktiviteter, selvom der står hacking på deres børns skoleskema for den 5.- og 6. december. Faktisk skal de bare glæde sig over, at eleverne fra 7.-10. klasse bliver introduceret til færdigheden programmering, får en grundlæggende forståelse for teknologi og bliver inviteret indenfor i et teknisk og kreativt univers, hvor eleverne selv skal skabe og genskabe kunstinstallationen Artmobile.

 

De 85 elever skal deltage i en såkaldt STEAM workshopdag, som står for Science, Technology, Engineering, Art og Math. Workshoppen arrangeres af Kulturregion Fyn, Die Asta Experience, innovationskollektivet Guldastronaut og Borgernes Hus. Workshoppen afholdes desuden samtidig med det verdensomspændende event Hour of Code, som netop har fokus på at introducere børn og unge til kodning.

 

Kunst og kodning forenes

På dagen skal eleverne arbejde med teknologi, design og innovation, ligesom de skal forsøge at "hacke" den interaktive kunstinstallation Artmobile.

 

Workshoppen indeholder desuden elementer fra folkeskolens forenklede Fælles Mål såsom multimodalitet, interaktive fortællinger, grundlæggende programmering, digitalt design og 21century skills.

 

Ifølge Brian Lindskov Larsen fra innovationskollektivet Guldatronaut er det vigtigt, at børn og unge får mulighed for at lære kodning:

 

"Eleverne i de danske skoler har brug for digital dannelse for at kunne navigere i en fremtid, hvor teknologi fylder mere og mere. De skal have helt grundlæggende forståelse for, at teknologi ikke kun kan bruges passivt i spil og på mobiltelefoner, men også aktivt, skabende og legende."  

 

Brian Lindskov Larsen tilføjer desuden, at samarbejdspartnerne bag den kunst- og designvinklede STEAM Hackathon ønsker at cementere, at kunst og naturvidenskab sagtens kan gå hånd i hånd.

 

Artmobile genoplives

Artmobile er en seks meter lang og to meter høj storskærm, hvorpå der sidder tre kinectenheder. Artmobile er oprindeligt skabt som et interaktivt kunstprojekt under

Kulturregion Fyns kulturaftale i et samarbejde mellem producent Asta Wellejus - Die Asta Experience, arkitekt Søren Robert Lund, Brandts, Odense Centralbibliotek og Odense Symfoniorkester.

 

Installationen arbejdede i sin oprindelige form med klassisk musik, billedkunst og litteratur. Via de installerede kinects kunne musik, farver og ord på skærmen ændres gennem publikums kropslige interaktion.

 

I løbet af denne STEAM workshop hackes installationen og anvendes på nye interaktive og overrumplende måder, når eleverne får frie hænder til at omprogrammere den.

 

Asta Wellejus, der oprindeligt var med til at skabe Artmobile, glæder sig over, at den får nyt liv:

 

"Jeg synes, det er magisk. Artmobilens oprindelige ide var et levende gesamtkunstværk, hvor brugerne sammen skabte værket. Så det er fantastisk fedt, at de unge seje fynboer hacker den og sammen skaber en ny kunstoplevelse med den som ramme. Det er en virkelig skøn måde, rejsen fortsætter på. Og jeg tror ikke, rejsen er slut - jeg tænker, der kommer ting frem under hacket, vi kan tage videre bagefter. Jeg glæder mig til at se det!"

 

Workshoppen består af tre dele, hvor der arbejdes med lydproduktion, billeder/video og interaktion på installationen - alle dele med programmering som værktøj.

 

Hour of Code over hele verden

Hour of Code er en global bevægelse, som når ud til millioner af elever i 180+ lande. Alle, hvor som helst, kan organisere en Hour of Code-begivenhed, hvor børn og unge introduceres til programmering. I 2018 er der indtil videre registreret 191,432 events verden over, hvoraf 155 afholdes i Denmark.

 

Læs mere om Hour of Code på www.hourofcode.com/dk 

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


Guldastronaut: 
Brian Lindskov Larsen
Mail: brian@guldastronaut.dk, tlf.: 26280408

 

Kulturregion Fyn:

Stine Keiding, programleder
Mail: ske@odense.dk,  tlf.: 29281335

 

Die Asta Experience:

Asta Wellejus, producent

Mail: asta@dieasta.dk, tlf.: 22101870