Grundejere springer med på den grønne bølge

 
 
 
 

Forening sender plæneklipper på pension til gavn for planter og dyr 

 
 
 
 
grundejer2.JPG

Anna Marie Pedersen og Jørgen Hammer Sørensen: Grundejerforeningen Frydensbjerg i Mariager forvandler grønne områder til farverrige blomsterenge

 
 
 
 

I det sidste års tid er det store fælles område ved Frydensbjerg i Mariager blevet forvandlet fra en kedelig kortklippet græsplæne til et smukt og frodigt fristed for planter og dyr. Grundejerforeningen, som ejer det store ubebyggede areal, har nemlig besluttet, at de vil slå et slag for den vilde natur.


- Vi har betragtet området som en stor græsplane, og derfor har vi slået den ret ofte. Indtil vi hev fat i kommunen for at høre, hvordan vi kunne bidrage til at skabe mere liv for planter og dyr. Det viste sig, at være ret simpelt og endda væsentligt billigere for os at forvandle området til en smuk blomstereng, siger Anna Marie Pedersen, som er formand for grundejerforeningen. 


Det fælles område i Mariager, som ligger omkring en gravhøj, har tidligere været holdt som en slået græsplæne. Sidste år sadlede grundejerforeningen om. De målretter nu, hvornår de slår græsset, så de både slår det knap så meget og helt går uden om at slå græsset, når blomsterne blomstrer.

 

På den måde kan blomsterne nemlig nå at sætte og smide deres frø. Samtidigt sørger de for at fjerne det klippede græs, så arealet udpines og blomsterne får overtaget i konkurrencen mod græsset. 


- Vores fælles område er ved at blive forvandlet til en farverig blomstereng, og det bliver kun endnu mere i løbet af de kommende år. Det er til stor glæde for naboerne og alle som bruger arealet til leg, gåture og til at lufte hunden. De nyder virkelig det smukke område, som på alle måder summer langt mere af liv, slutter grundejerformanden. 


Biologisk guldgrube ved Frydensbjerg
Det er spændende arter som blåhat, kællingetand, rødkløver og markkrageklo, som trives rigtig godt ved Frydensbjerg i Mariager. De producerer en overflod af nektar og pollen, som er en biologisk guldgrube, der tiltrækker bier og sommerfugle fra nær og fjern.


Der er for eksempel sommerfuglearter som almindelig blåfugl og lille ildfugl, som i de senere år er forsvundet mange steder i Danmark. De er helt afhængige af nektar og pollen, som de nu får i massevis ved Frydensbjerg. 


- Vi ser, at interessen for den vilde natur blomstrer frem overalt i vores kommune. Det er herligt, at grundejerne i Frydensbjerg springer med på den grønne bølge, som skaber nye levesteder for planter og dyr. Jeg håber, at det gode initiativ vil inspirere endnu flere til at give naturen en chance, siger Jørgen Hammer Sørensen, som er formand for kommunes teknik- og miljøudvalg.


Arbejdet ved Frydensbjerg i Mariager er sket i samarbejde med Mariagerfjord Kommune.


Læs mere om projektet på kommunens hjemmeside: www.mariagerfjord.dk/Biodiversitet

 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Formand for grundejerforeningen Frydensbjerg Anna Marie Pedersen, tlf. 29 29 27 33
  • Udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen, tlf. 24 44 39 23
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon