Pressemeddelelse
6. november 2020
 
 
 

Coronavenlig gallapremiere for unge kulturtalenter

 
 
 
 

I de seneste måneder har unge kulturtalenter fra Randers Kommune knoklet for at skabe otte kunstværker med både Sang, teater, musik, kunst og video. Projektet hedder ID:2020, men på grund af de seneste coronarestriktioner måtte gallapremieren forløbe lidt anderledes.

 
 
 
 
 
 
 
 

Flere måneders hårdt arbejde skulle torsdag d. 5. november have resulteret i en stor gallapremiere, hvor 80 unge kulturtalenter skulle fremvise otte kunstfilm, imens de selv interagerede med kunsten på en scene foran lærredet. Der blev dog knapt nok åbnet for billetsalget før nye coronarestriktioner satte en stopper for premieren.

 

Arbejdsgruppen bag projektet gik derfor i tænkeboks og fandt en plan b: Videoerne fremvises i stedet for til deltagerne selv og deres undervisere. Eleverne skal sidde fordelt i grupper fra de respektive institutioner og alle bærer mundbind til og fra siddepladserne. Selve videoerne får i stedet premiere online, så kunstinteresserede borgere har stadig mulighed for at se resultatet af de unge talenters hårde arbejde. Men hvorfor så holde en premiere alligevel? Det har projektkoordinatoren Anita et svar på:

 

"Jeg synes, at det er utrolig vigtigt, at vi hjælper hinanden med at holde hjulene i gang på kulturlivet. Derfor må vi tænke uden for boksen. Det kan godt være, at premieren ikke er så stor, som vi havde drømt om, men selv små events er med til at hjælpe branchen helskindet gennem coronakrisen, Og så synes jeg, at de dygtige unge mennesker fortjener den oplevelse, som er i at se deres værker under professionelle forhold, for de er bare blevet super flotte," fortæller projektkoordinator Anita Ross fra EnoVent.

 
 
 
 
 
 
 
 

De unge har nydt processen

Ved indgangen til Ridehuset ved Værket i Randers, hvor premieren afholdes, står de unge mennesker pænt i grupper og holder fornuftig afstand til eleverne fra de andre uddannelsesinstitutioner - alt sammen i coronasikkerhedens navn. Da de unger er kommer på plads, kan mundbindet komme af. Her møder man blandt andet Elvira og Christian. De glæder sig til at se resultatet af projektet.

 

"Vi glæder os ret rigtig meget til at se videoerne. Det bliver især sjovt at se, hvordan de andre hold har tolket emnet About People," fortæller Elvira Brøsted, som er elev på Paderup Gymnasium. Hendes ven Christian Værum tilføjer: "Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kunne holde den store gallaforestilling, hvor vi selv skulle op på scenen og interagere med videokunstværkerne, men en stor del af oplevelsen har været selve processen, hvor vi har fået lov til at arbejde kreativt sammen med professionelle, og det har været utrolig lærerigt!".

 

De otte kunstvideoer kan ses på www.randers.dk/id2020

 

En del af TalentVærket

Formålet med projektet er at give de spirende lokale talenter inden for musik, teater og kunst en platform, hvor de kan udvikle deres kunstneriske talent. Kulturkonsulent Helga Hjerrild fortæller:

 

"Det er en fornøjelse af lave den slags opgaver, for jeg tror, at der med denne proces er plantet et vigtigt frø i alle de unge. Nogle af dem vil måske komme til at beskæftige sig med kunst og kultur livslangt. Andre vil blive nysgerrige kulturbrugere, som forventer og bruger et bredt udbud af kulturoplevelser, og det er netop det, som er vores mål med projektet".

 

ID præsenteres af TalentVærket, der er et samarbejde mellem Randers Kommune og kulturinstitutionerne; Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, spillestedet Turbinen, Randers Teater og ungdomsuddannelserne Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC. Projektet er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd - et samarbejde mellem Kulturministeriet og Randers, Viborg, Silkeborg og Horsens Kommuner.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Helga Hjerrild, Kulturkonsulent, Randers Kommune: 89151096

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Randers Kommune - Laksetorvet - 8900 Randers C - E-mail: kommunikation@randers.dk - www.randers.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon