Pressemeddelelse
30. september 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Landsindsamling sætter rekord

 
 
 
 

Frivillige indsamlere satte rekord, da de samlede næsten to millioner kroner ind til mennesker med demens ved Alzheimerforeningens landsindsamling den 21. september. Det er en stigning på mere end en tredjedel i forhold til sidste år.

 
 
 
 
 
 
 
 

Solen skinnede over Danmark, da mere end 1500 indsamlere lørdag gik på gaden for at samle ind til Alzheimerforeningens arbejde for mennesker med demens og deres pårørende. Og det gode vejr satte en meget passende scene for det engagement, som de mange frivillige lagde for dagen. Over hele landet blev Huskedagen fejret på gader og stræder, og ud over at samle ind, blev dagen markeret med et væld af kreative, festlige og informative indslag. Blandt andet blev der afholdt foredrag om demens, koncerter, Erindringsdans og motionsaktiviteter på og i ugen op til Huskedagen.

 

I Dragør diskede det lokale bibliotek blandt andet op med huskekager og musik og inviterede folk til en snak om, hvordan man bedst hjælper mennesker med demens.

 

- Som bibliotek skal vi servicere alle slags borgere - også mennesker med demens. Derfor vil vi gerne benytte Huskedagen til, i samarbejde med Alzheimerforeningen, at sætte fokus på demens, og hvad vi alle sammen kan gøre, for at hjælpe mennesker med demens lidt mere, fortæller bibliotekar Ulla Fajfer.

 

Fantastisk opbakning

Ud over en masse aktiviteter i Alzheimerforeningens lokalforeninger og i mange demensvenlige kommuner, blev der også bakket op om indsamlingen på plejehjem og i virksomheder over hele landet. På 125 plejehjem blev der på og omkring Huskedagen bagt og solgt huskekager, og mere end 60 virksomheder bakkede op ved enten at købe huskekager til medarbejderne eller samle ind.

 

- Det er fantastisk at opleve den opbakning, vi har fået fra alle kanter i forhold til indsamlingen. Folk er så positive, og der bliver budt ind med så mange gode idéer og initiativer, at man kun kan blive glad i låget. At vi i år havde flere indsamlere og samlede mere ind end nogensinde før, tror jeg vidner om, at folk efterhånden har fået øjnene op for, hvor indgribende demens er i livet og hvor vigtigt det er med støtte, oplysning og forskning, fortæller Hanne Pedersen der er kampagneprojektleder for Huskedagen i Alzheimerforeningen.

 

Vigtigt med viden

Parret Lisbeth og Casper Jansen var nogle af dem, der brugte deres lørdag på at samle ind:

 

- Vi mistede min far til demens tidligere på året, og derfor tænkte jeg, at det var en anledning til at samle ind i år. Der er så mange der får demens, men samtidig er der også så mange, der ikke ved, hvad demens er. Så jeg synes, det er vigtigt, at der bliver samlet ind til Alzheimerforeningens arbejde, så flere kan få viden om sygdommen, fortæller Lisbeth Jansen.

 

Hun håber, at de indsamlede midler kan hjælpe mange andre familier, der står i samme situation, som hendes familie har stået i:

 

- At få demens ind i familien er noget af det sværeste, man kan forestille sig. Derfor betyder det så uendelig meget at blive mødt af støtte og forståelse, og det er noget af det, Alzheimerforeningen kan hjælpe med, fortæller Lisbeth Jansen.

 

I alt blev der samlet mere end 1.9 kroner ind til Alzheimerforeningens arbejde for mennesker med demens. Til sammenligning blev der sidste år samlet omkring 1,4 millioner kroner ind. Det var i år fjerde år Alzheimerforeningen afholdt landsindsamling.

 

Husk, at du stadig kan støtte Alzheimerforeningens arbejde på MobilePay 50387 eller ved at sende en SMS med teksten 'HUSK' til 1272 (så støtter du med 100 kr.)

 

Vedhæftede filer

2019-09-30_Frivillige indsamlere satte rekord_Casper og Lisbeth_Jansen_foto_Jon_Fiala_Bjerre
2019-09-30_Landsindsamling_Dragør_Foto_Jon_Fiala_Bjerre.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Heidi Nordahl Sahlholdt

Chef for Organisation og fundraising

Telefon: 33 41 04 12

Mail: heidi@alzheimer.dk

 
 
 
 

Alzheimerforeningen - Løngangstræde 25, 4. - 1468 København K - Telefon: 39 40 04 88 - Email: post@alzheimer.dk