Dansk designfirma i front på cirkulær elektronik

Bang & Olufsen har skabt verdens måske mest cirkulære højttaler og lancerer nu Recreated Classics

 
 
 
 
Beo_3daysofdesign_17.jpg
 

I forbindelse med 3daysofdesign har Bang & Olufsen i samarbejde med Darling Creative Studio forvandlet B&O-butikken på Østergade i København til mere hjemlige omgivelser, hvor B&O-design fra forskellige årtier spiller sammen.
Ønsker du højtopløselige fotos fra pop up-butikken, kan de downloades på dette link. 

 
 
 
 
 
 

Siden 1925 har danske Bang & Olufsen været pioner inden for lyd, kvalitet og design. I foråret 2021 lancerede selskabet Beosound Level – en højttaler i et kompromisløst, modulært design og med langtidsholdbar teknologi, der netop er blevet tildelt den globalt anerkendte certificering Cradle to Cradle® på bronzeniveau som den første højttaler i verden. Næste skridt på vejen mod mere langtidsholdbar elektronik og ændring af brug-og-smid-væk-kultur er Recreated Classics.

 

I 2019 var mængden af produceret ​​elektronikaffald globalt 44,4 millioner tons. Et tal, der forventes at stige til 77,4 inden 2030 (The Global E-waste Monitor, 2020). Bang & Olufsen har altid været kendt for at skabe design i høj kvalitet, men de seneste år har Struer-virksomheden intensiveret sit fokus på at forlænge levetiden på deres produkter for at minimere mængden af elektronikaffald. B&O anerkender, at de som elektronikvirksomhed er en del af problemet. Netop derfor har virksomheden også et ansvar for at flytte forbrugerne væk fra en brug-og-smid-væk-kultur, hvor vi udskifter vores elektronik efter skiftende tendenser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Det handler om mere end at forlænge produktets levetid og holde teknologien relevant gennem mange år. For at vi skal lykkes med denne strategi, skal vi i designprocessen virkelig kunne tilpasse os og være i tæt dialog med kunderne, så vi samtidig også stimulerer deres behov for noget nyt - uden at de behøver at købe et helt nyt produkt," siger Mads Kogsgaard Hansen, Senior Global Product Manager for Classics & Product Circularity for Bang & Olufsen.

 
Download billeder her 
 
 
 
 
 
 

To skridt i en mere bæredygtig retning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Det nye opgraderingssæt er en del af Bang & Olufsens Recreated Classics, der har til formål at genskabe klassiske produkter. For vores kunder betyder det, at de kan behandle dem som investeringer. På den måde sikrer vi, at Beogram 4000-serien kan gå videre til de næste mange generationer af musikelskere," fortæller Mads Kogsgaard Hansen.

 

 
Beo_3daysofdesign_04.jpg

Beosound Level kan monteres på væggen eller stå selv på fx et bord.

Højttaleren er bærbar og har lang batterilevetid.

 
 
 
 

KONTAKT

Har du spørgsmål til produkterne, forespørgsel om interviews eller ønsker du at låne Bang & Olufsen-produkter til test eller foto, kontakt Katrine Munkeholm på tlf. 2829 7632 eller katrine@fday.dk

 
 
 
 
 
 
FRIDAY logos NYT.ai
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 4. sal  - 1260 København K