Tidsløst design til en overraskende lav pris
6. juni 2019

 
 
 
 

 

SamtaleKøkkenet – mere aktuelt end nogensinde før
Nyt, eksklusivt egetræskøkken er en hyldest til dansk design

 
 
 
 

Danskerne vil have køkkener i høj kvalitet, klassisk design og med funktionelle detaljer. I forbindelse med 20 års-jubilæet for SamtaleKøkkenet bygger Kvik videre på den stolte, danske designtradition med serien CIMA, der gør det muligt for langt flere at få råd til et klassisk køkken i massivt træ og høj kvalitet.

 

 
 
 
 

CIMA Light Oak som vist på foto med hvide Senti højskabe: Vejl. udsalgspris DKK 57.803 inkl. skabe og keramikbordplade, ekskl. vask, armatur, belysning og hvidevarer.

 
 
 
 
 
 

For 20 år siden lancerede Kvik konceptet SamtaleKøkken®, der kom til at revolutionere hele køkkenbranchen og grundlæggende ændre den måde, vi indretter et køkken på. I dag er det sociale køkken mere relevant end nogensinde, fordi det lægger op til nærvær og samtale – noget, der i høj grad er efterspurgt i en moderne og hektisk hverdag.

 

Faktisk viser undersøgelser[1], at vi danskere tilbereder mindre mad på kortere tid end for to årtier siden, og vi spiser i højere grad på forskellige tidspunkter - mens behovet for samtaler aldrig har været større. Når vi er sammen, er det dog oftest i køkkenet. Her tilbringer halvdelen af danskerne 2-4 timer hver dag.

 

"SamtaleKøkkenet er gået fra at være et rum, hvor man kan socialisere under madlavningen, til at være et rum, hvor du hænger ud og laver mad sammen, er kreativ, laver lektier og arbejder. Køkkenet er altså blevet den nye stue, men med flere funktioner og fordele," siger Claus Johnsen, Head of Product Design hos Kvik.

 

[1]Madkulturen: Sådan laver danskerne mad, 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CIMA Dark Oak med sorte Prato højskabe som vist på foto: Vejl. udsalgspris DKK 59.900 inkl. skabe, sokkel og bordplade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klassisk design i massivt træ
Ved hjælp af en effektiv produktion og nye, højteknologiske løsninger kan Kvik lancere det nye CIMA, et massivt egetræskøkken i et tidsløst design, til en overraskende lav pris. Alle køkkenfronter i CIMA-serien fås i massivt træ med nøje udvalgt egetræsfiner yderst.


"Egetræsfiner giver et ensartet og harmonisk design, modsat massivt egetræ, der varierer meget i tonen og vil derfor få et noget mere uroligt udtryk," forklarer Claus Johnsen.


CIMA fås allerede nu i butikkerne i Light Oak og fra 1. september i Dark Oak og Black Oak.

 
 
 
 
 
 
 
 

Kombinationen af det varme træ og stenbordplade giver et dynamisk miks og sikrer, at køkkenet undgår at blive en stor, ensartet 'klods' i rummet.

 
 
 
 
 
 
 
 

SamtaleKøkken®- konceptet, der revolutionerede køkkenbranchen

Før Kvik lancerede konceptet SamtaleKøkken® i 1999, blev de fleste køkkener indrettet efter arbejdstrekanten, som sikrede husmødrene optimal funktionalitet og effektivitet. Med lanceringen af det nye koncept valgte Kvik at tillægge den sociale funktion ligeså høj vægt som funktionen at tilberede mad. Ifølge Kvik skulle køkkenet i ligeså høj grad fremme og tage hånd om nærværet og samtalen, som det skulle være et værksted til madlavning. Med SamtaleKøkkenet blev det altså fysisk muligt at lave mad sammen, mens man har en dialog face to face i stedet for side by side. Det var altså Kvik, der opfandt ordet 'samtalekøkken', som siden er blevet adapteret af en lang række køkkenproducenter i ind- og udland og integreret i deres design.

 

Se mere på Kvik.dk.

 
 
 
 
 
 

Kontaktinformation

Alle højtopløselige billeder fra Kvik kan downloades på fdaylife.dk.

For yderligere spørgsmål, kontakt marketing manager hos Kvik, Anna Grethe Jørgensen, agj@kvik.com, tlf. 2098 4422.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K