Det prioriterer danskerne på badeværelset

4. maj 2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny undersøgelse: Sådan er danskernes badeværelsesdrømme

Ja tak til hygiejne og lang holdbarhed

           – nej tak til dårlig lugt                

 
 
 
 

Vores bekymring over især to ting på badeværelset er steget det seneste år, hvor vi har tilbragt flere timer end normalt derhjemme. "Der er sket et kvantespring i danskernes forhold til især hygiejne det seneste år – og dermed krav til indretningen," siger Head of Product Management Per Holleufer fra Geberit.  

 
 
 
 
Geberit-VariForm-Washbasin-AquaClean-Tuma-Comfort-1.jpg
 
 
 
 

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for sanitetsvirksomheden Geberit kortlægger danskernes drømme og ønsker til badeværelset – og hvordan de har forandret sig det seneste år.

Selv om de fleste har haft få gæster i eget hjem, er kravet til hygiejnen på badeværelset steget, ligesom vi er blevet meget mere opmærksomme på ikke at efterlade uønsket lugt efter toiletbesøg.

 

Nedenfor kan du se hovedpointer fra undersøgelsen.

Kontakt katrine@fday.dk hvis du ønsker undersøgelsen tilsendt. 

 

 
 
 
 
 
 

Badeværelset i fokus under COVID-19

 
 
 
 

75 procent af os danskere har fået større fokus på hygiejne under COVID-19. Det gælder både for den personlige hygiejne og hygiejnen i hjemmet.

 

Badeværelset er det rum, hvor corona har haft størst indflydelse på danskernes indretning. Det betyder blandt andet, at berøringsfri elementer vinder kraftigt frem, når det kommer til indretningen.

 

At gøre sit badeværelse mere berøringsfrit er en enkel måde at slippe for mange bakteriefælder, og det er ikke så svært som det lyder. F.eks. kan trykknappen på toilettet ofte udskiftes med en sensor, der automatisk skyller ud, når hånden holdes over, eller du kan gå efter et toilet med et låg, der åbner automatisk. 

 

 
sensor_ido_hand_39_preview.jpg
 

Ifö Spira sensor kit kan nemt og enkelt installeres på de populære Spira og Spira Art toiletter. 
Vejl. udsalgspris fra 969 DKK.

2020-Bathroom_5_G_2_B_Sigma80.tif_bigview.jpg
 

AquaClean Mera Comfort er et elegant douchetoilet med fokus på hygiejne. Toilettet har blandt andet et låg, der åbner automatisk, når du nærmer dig, TurboFlush-skylleteknologi og indbygget lugtudsugningsenhed.
Vejl. udsalgspris fra 36.715 DKK.

 

Over toilettet er monteret en betjeningsplade, hvor du blot kører hånden over stort eller lille skyl uden at røre pladen. Geberit Sigma80, berøringsfri betjeningsplade. 

Vejl. udsalgspris fra 10.801 DKK. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frygten for bakterier er steget markant

 
 
 
 
Ifö-sense_taupe_black_24.jpg
 

Ifö Spira Art har Rimfree®-teknologi, der sikrer ekstra høj hygiejne og rengøringsvenlighed. Ifö Spira toiletterne er fremstillet med Ifö Clean glasur, som lukker de små mikroskopiske porer, der findes på normalt porcelæn. Det giver en ekstra glat og hård overflade, som gør det svært for kalk og snavs at sætte sig fast, og dermed gør det lettere at holde toilettet rent.

Vejl. udsalgspris fra 4.354 DKK.

Corona har tilsyneladende fået os til at gøre mere rent. Hvor det nu er hele otte procent af os, der gør toilettet rent hver eneste dag, var det året forinden kun tre procent – altså næsten en tredobling.

 

Frygten for bakterier offentlige steder er også blevet større. Når vi besøger offentlige toiletter, er det derfor berøringsfri elementer, som er vigtigst for os. For over halvdelen af danskerne er det vigtigt ikke at skulle røre ved toilettets skylleknap på et offentligt toilet.

 

Og hvilke valg skal du så træffe, hvis du vil gøre livet lettere i forhold til rengøring de næste mange år frem?
 

1) Gå efter et toilet uden skyllekant, så bakterier ikke kan gemme sige i kummen.
 

2) Vælg en håndvask med glatte overflader, så skidt og sæberester ikke ligger tilbage, når hænderne er vasket.
 

3) Vær opmærksom på kvaliteten af dine badeværelsesmøbler. Toiletter, håndvaske og andre produkter i porcelæn kan se ens ud på overfladen, men der kan være stor forskel i selve kvaliteten. De bedste produkter har en særlig robust overflade, så du de næste mange år sparer dig selv og miljøet for unødig ekstra rengøring, fordi skidtet ikke er til at få af. 

 

 
 
 
 
geberitone.jpeg
2019-Geberit-ONE-WC_bigview-1.jpg
 
 
 
 

Geberit ONE med TurboFlush-teknologi kan eliminere steder, hvor bakterier kan gemme sig i toilettet. For at forbedre rengøringsprocessen endnu mere, så vælg et toilet med aftageligt toiletsæde for at sikre, at rengøringen kan gøres grundigt. Du kan med fordel også vælge et væghængt toilet. Ved at løfte toilettet væk fra gulvet bliver vedligeholdelsen og rengøringen af gulvet meget nemmere, da alle områder er tilgængelige, og områder, hvor snavs og støv kan samle sig, bliver reduceret.

Vejl. udsalgspris fra 6.318 DKK.

 
 
 
 
 
 

Hver anden skammer sig over dårlig lugt

 
 
 
 

Dårlige lugte på badeværelset er et universelt problem. Og vi har alle vores egne måder at forsøge at slippe af med dem på – lige fra brændende røgelse over luftopfriskende sprays til åbne vinduer.

 

Ifølge den nye undersøgelse undlader næsten halvdelen af os helt at foretage et stort toiletbesøg alle andre steder end hjemme, fordi vi skammer os over lugten. Det er særligt kvinder (51 %), der skammer sig over at efterlade en dårlig lugt, hvorimod færre mænd skænker det en tanke (33 %). 

 

Mens luftfriskere kun maskerer lugte midlertidigt, og åbne vinduer blot slipper kold luft ind, fungerer Geberit DuoFresh modulet uden nogen uønskede sideeffekter. Lugtudsugningen starter automatisk, når nogen sætter sig på toilettet. Luften trækkes direkte ud fra toiletskålen og returneres til rummet, når den er rengjort.

 

Det er let at montere DuoFresh modulet i en Geberit Sigma cisterne, og den kan kombineres med næsten alle Sigma betjeningspladerne, hvis der blot er ført elektricitet til toilettet.

 

Sela with Monolith_Original.tif
 

Geberit Monolith Plus har indbygget filter, der fjerner al uønsket lugt fra toilettet. Desuden har den et blidt orienteringslys, der guider dig til toilettet om natten. 

Vejl. udsalgspris fra 18.685 DKK.

 
img-actuatorplate-odour-extraction-light-1-1.jpeg
 

Med automatisk lugtudsugning fra Geberit DuoFresh behøver du ikke at bruge metoder som at spraye deodorant eller gøre brug af duftpinde for at camouflere dårlig lugt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geberit – intelligent design til badeværelset

150 års ekspertise inden for badeværelser

I mange årtier har Geberit været go-to-selskabet for dem, der søger design af høj kvalitet indenfor sanitære produkter, såsom toiletter, møbler og cisterner. Virksomheden er en af Europas førende producenter på området med et dybt og lidenskabeligt fokus på produktets levetid, funktionalitet og design.

Geberit Group, der har hovedkontor i Schweiz, beskæftiger mere end 12.000 medarbejdere i over 40 lande.

Læs mere på geberit.dk.

 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION

For produktinformation og øvrige pressehenvendelser, kontakt

FRIDAY, Katrine Munkeholm, tlf. 2829 7632, katrine@fday.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 4. sal  - 1260 København K