Vesterhavet

Friluftsliv for alle

Vil du være med til at skabe de bedste rammer for friluftsliv? Følg Friluftsrådet og styrk vores arbejde for friluftsliv for alle - i en rig natur, og på et bæredygtigt grundlag.

Shelter i Pilotnaturpark Flynder Sø - Sønder Lem Vig

Tilskud til friluftsliv

Nyheder

Styrk friluftslivet lokalt

Gåtur i naturen

Vær med i dit lokale friluftsråd

Vil du have indflydelse på friluftslivet i dit område? Vil du have et lokalpolitisk netværk og arbejde for bedre friluftsfaciliteter? Så bliv en del af dit lokale friluftsråd.

Pigespejdere

Friluftslivets betydning for kommuner

Friluftsliv har stor betydning for borgerne i din kommune, og derfor skal det på dagsordenen i kommunalbestyrelsen såvel som på tværs af forvaltningernes arbejde. Læs her om potentialet i at satse på friluftsliv og hvad kommunerne kan gøre for at forbedre mulighederne for borgernes aktive udeliv.

Vores politiske mærkesager

skovvej der snor sig ind i skoven
Det er en mærkesag for Friluftsrådet at skabe fri og lige adgang til naturen. Uanset om man bor i byen, på landet, i nord eller syd, er rig eller fattig, ung eller gammel, eller om man har særlige behov - det skal være let og ligetil for alle at få naturoplevelser i Danmark.
udsigt over klitområde ved tranum i Nordjylland
Naturen skal være rig og mangfoldig. En rig natur giver bedre muligheder for oplevelser og aktiviteter. Læs mere om Friluftsrådets holdninger til og arbejde med naturen her på siden.
børn leger med blade
Alle børn skal have mulighed for at komme ud i naturen. Børn har brug for naturoplevelser, der appellerer til alle sanser og pirrer børns naturlige nysgerrighed. Du kan læse mere om Friluftsrådets holdning til friluftsliv for børn og unge her på siden.

For dagtilbud og skoler

Børn løber i skov
Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.
Rønnebæk Skole skolehave Grøn Skole
Grøn Skole er Friluftsrådets undervisningsprogram for uddannelse i bæredygtig udvikling med natur, miljø og udeliv som centrale omdrejningspunkter.

Barrierer i naturen

I den danske natur er der tusindvis af
ulovlige barrierer. Hvis du møder et skilt,
en bom eller en anden barriere i naturen,
som du er i tvivl om er lovlig, kan du
sende barrieren ind til Friluftsrådet og få
hjælp til at vurdere den lovlighed.  

Oplev friluftsliv på særligt udmærkede steder

Badepunkt flag ved Søndervig strand

Badepunkt

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for badesteder med rent badevand, høj badesikkerhed, basal infrastruktur og med mulighed for særlige frilufts-, natur- eller kulturoplevelser.

Blå Flag ved badebro

Blå Flag

Det Blå Flag på en strand eller havn er din garanti for en høj standard inden for miljø, vandkvalitet og sikkerhed. Derudover er der på Blå Flag badesteder gode faciliteter.  

Familie på Vandretur i Naturpark Mølleåen

Danske Naturparker

Danske Naturparker er et kvalitetsstempel, der administreres af Friluftsrådet, som sikrer dig de bedste oplevelser i naturen.

#friluftslivforalle

Friluftsrådet i tal

84 organisationer

i vores paraply, der repræsenterer friluftsliv

2,5 millioner

medlemmer i vores medlemsorganisationer

23 friluftsråd

lokalt i hele Danmark

54 millioner

kroner uddelt til friluftsliv i 2023